+40 21 444.33.34 relatiiclienti@autoitalia.ro

Igienizare sistem climatizare și schimb filtru polen

Ce rol are filtru de polen? Fiind pozitionat pe traseul de acces al aerului folosit de sistemul de climatizare, opreşte particulele si mirosurile nedorite să pătrundă în habitaclu. De la praf, polen, insecte, fire de păr, seminţe,  până la pietricele care pot ajunge în zona de colectare a aerului pentru climatizare, toate acestea sunt oprite de filtrul de habitaclu.

Cât de necesara este schimbarea filtrului de polen și igienizarea instalației?

Calitatea aerului influențează atât sănătatea organismului cât și puterea de concentrare la situatia traficului și a drumului.

Un filtru de polen imbacsit poate face ca aerul conditionat să functioneze cu efect diminuat asupra debitului de aer din habitaclu și implicit asupra  temperaturii compartimentului  destinat  șoferului  și pasagerilor.

Efectele sunt destul de neplăcute: aburirea parbrizului şi a geamurilor laterale, răcire şi încălzire insuficientă,  durata mai mare de funcţionare a ventilatorului, mai ales în cazul sistemelor de climatizare comandate automat.

De asemenea, filtrul de polen elimină poluanții comuni din aer și mirosurile neplacute, protejand astfel pasagerii din interiorul autovehiculului

Cand trebuie schimbat filtrul de polen?

In general, producătoru Fiat recomandă schimbarea filtrul de polen o data pe an, sau dupa un  anumit număr de kilometri parcursi (în funcție de model).

Cu toate acestea, dacă locuiești în zone foarte poluate sau conduci de obicei de-a lungul unor zone cu drumuri pietruite, este recomandat sa schimbi filtrul de polen mai des.

În funcție de modelul deținut poți alege fie un filtru de habitaclu simplu, fie unul cu carbon activ.

 

O dată cu schimbarea filtrului de polen îți recomandăm și igienizarea sistemului de climatizare, prin care se elimina definitiv mirosurile neplacute din sistemul de climatizare a masinii si se impiedica dezvoltarea in viitor a bacteriilor si mucegaiului in instalatia de aer conditionat.

În rețeaua autorizată Fiat beneficiezi  pentru modelul Fiat Punto 1.2 de preț special  de 35 lei (TVA inclus la achiziția filtrului de habitaclu.

În perioada 15 martie – 31 mai 2017, în rețeaua autorizată Fiat ai igienizarea instalației de climatizare la prețul de 59 lei (TVA inclus).

Pentru alte model Fiat solicită ofertă personalizată celui mai apropriat reparator.