+40 21 444.33.34 relatiiclienti@autoitalia.ro

Totul despre amortizoare

Amortizoarele mențin roțile în contact cu suprafața drumului, indiferent de starea acestuia, contribuind astfel la o aderență  bună și la eficiența frânării.

În consecință, sunt esențiale pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Deoarece sunt solicitate in mod constant in timpul rulării vehiculului, amortizoarele se uzează treptat. Gradul de uzură depinde de: profilul drumului, încărcatura vehiculului, stilul de conducere și kilometraj.

O dată cu topirea zăpezii  au apărut și găurile pe carosabil, suspensiile sunt mult mai solicitate, motiv pentru care îți recomandăm o verificare a uzurii acestora în rețeaua autorizată Fiat, printr-un test de eficienţă pe stand. Acest test constă în măsurarea greutăţii suportate de fiecare roată a celor două punţi in timp ce platformele pe care sunt dispuse roţile sunt supuse la oscilatii de scuturare.

Primele semne de uzură ale amortizoarelor pot fi uşor depistate de orice automobilist cu experienţă în conducereapar unele zgomote mecanice înfundate în zona amortizorului cu probleme, în curbe autovehiculul  are tendinţa să se deplaseze în lateral sau dă senzaţia că pluteşte, apar pierderi de aderenţă ale  roţilor la accelerare. Totodată  pot fi sesizate scurgeri de ulei pe corpul amortizoarelor.

Ce se întamplă dacă rulezi cu amortizoare uzate:

  • distanta de franare poate creste cu pana la 35%.
  • tendinta de acvaplanare se poate mari cu 15%.
  • pentru pneuri, reducerea cu pana la 25% a duratei de viata.
  • deteriorarea pieselor conexe: articulatiile suspensiilor

Dorești schimbarea sau achiziția altui element de suspensie?

În rețeaua Fiat beneficiezi de reducere fata de prețul de client afișat la reparatorul ales, această reducere neputand să fie mai mică de 5%.

Solicită ofertă personalizată, celui mai apropriat dealer Fiat,

sau utilizând formularul de solicitare ofertă service