+40 21 444.33.34 relatiiclienti@autoitalia.ro

Știați că?

Atunci când strănutaţi la volan, călătorind cu o viteză de 80 km/h, se pierde vizibilitatea pe o distanţă aproximativă de 25 metri.

Conform unei evaluări efectuate de către AvD Tedesco (Automobilclub von Deutschland), în timpul primăverii, riscul de accidente creşte cu 30%.

În special în marile aglomerări urbane, gazele de eșapament ale mașinilor aliniate în trafic formează un „tunel” invizibil de poluanți. Praful, gazele de eșapament și mirosurile neplăcute sunt aspirate literalmente în habitaclu autovehiculelor aflate în așteptare la semafor. Fără protecția oferită de filtrele Mopar®, concentrația de gaze de eșapament din interiorul autovehiculului poate atinge concentrații de șase ori mai mari decât cele măsurabile în exteriorul acesteia

De ce filtru habitaclu de origine

Încă din primii ani ’90, Fiat Chrysler Automobiles a ales să doteze maşinile sale cu filtre de habitaclu de înaltă calitate, pentru a proteja automobiliştii şi pasagerii de principalele substanţe nocive prezente în aer, garantând confort maxim şi cel mai înalt nivel de siguranţă posibil.

Filtrul de habitaclu are sarcina de a curăţa aerul care intră în habitaclu prin conductele sistemului de încălzire sau de climatizare, fiind astfel responsabil de calitatea aerului care se respiră în maşină.

Aerul este un amestec de gaz, format în principal din azot şi oxigen; se găsesc apoi vapori de apă, în concentraţie extrem de variabilă şi particule solide de natură şi dimensiuni diferite. Un metru cub de aer respirabil poate conţine între 10 şi 80 miliarde de particule, în funcţie de sezon şi de condiţiile meteorologice locale. Aceste particule, dacă sunt inhalate, tind să se depună pe căile respiratorii, mai la adâncime cu cât mai mică este dimensiunea lor.

Atunci când se călătoreşte cu maşina, este fundamental ca aerul respirat să fie curat şi pur.

Afecţiunile alergice sunt în continuă creştere şi acest lucru înseamnă un risc suplimentar atunci când sunteţi la volan: în special primăvara polenul reuşeşte să intre în habitaclu; iritarea ochilor, congestia nazală, dificultăţile respiratorii şi accesele de strănut reduc foarte tare nivelul de atenţie şi cresc, în consecinţă, riscul de accidente.

Filtrele de habitaclu originale distribuite de către Mopar® protejează habitaclu de polen, praf fin şi ultrafin.

Praful fin şi ultrafin reprezintă microparticule în suspensie în aer, nu sunt vizibile ochiului liber: sunt cunoscute şi cu sigla PM (după termenul englezesc Particulate Matter) urmată de un număr care indică dimensiunea diametrului lor aerodinamic, exprimat în µm (un micron este echivalent cu a mia parte dintr-un milimetru).

Praful fin şi ultrafin se depune în partea inferioară a aparatului respirator, până ce ajunge în alveolele pulmonare: bacteriile, ciupercile şi sporii, praful industrial, particulele din abraziune, funinginea şi gazul de eşapament reprezintă un pericol, întrucât sunt responsabile de bronşite şi de pneumonii. Particulelor de dimensiuni mai mici de 0,1 µm le pot fi imputate alveolitele şi contaminarea sângelui.

Graţie unei performanţe ridicate a ţesutului filtrant, filtrele de habitaclu originale distribuite de către Mopar® asigură o protecţie efectivă împotriva agenţilor poluanţi prezenţi în aer, îndeosebi polenul şi praful fin, reţinând practic 100% din praful fin, cu dimensiuni mai mari de 3-5 µm, menţinând un nivel extrem de ridicat de eficienţă pentru micropraful de dimensiuni mai mici.

Filtrele de habitaclu originale, distribuite de către Mopar®, sunt realizate cu o medie de filtrare multistrat cu structură progresivă. Asta înseamnă că au în mod tipic un separator de particule extrem de eficient, cuprins între un strat de pre-filtru şi un strat de suport. Cu o structură progresivă, dimensiunea fibrelor se reduce, urmărind sensul de avansare a aerului, în timp ce creşte densitatea şi concentraţia lor.

Toate acestea pentru a garanta o acţiune reală de filtrare şi o capacitate optimală de înmagazinare a prafului, menţinând trecerea corectă a aerului prin habitaclul maşinii voastre.

În funcţie de tehnologie, filtrele de habitaclu pot fi de tip particule sau combinate cu carbon activ. 

 

Filtre de habitaclu pentru particule

Filtrele de habitaclu pentru particule reprezintă o soluţie optimă pentru protejarea de poluanţii solizi pe care îi respirăm atunci când suntem în maşină: polen, particule rezultate din frecare şi abraziune (cum ar fi, de exemplu, cele produse de frâne şi pneuri, în timpul funcţionării lor normale), praf stradal praf industrial, funingine, bacterii şi alt praf fin respirabil.Sistemul natural de apărare, mai exact, membranele mucoase prezente în nas şi în cavitatea faringiană, sunt ineficiente, ţinând cont de dimensiunile extrem de mici ale acestor particule, care devin astfel deosebit de nocive pentru că permit substanţelor toxice să se depună în partea inferioară a aparatului respirator, ajungând până în alveolele pulmonare.

Filtre de habitaclu combinate cu carbon activ

Gazul, între 10.000 şi 10 milioane de ori mai mic decât cele mai mici particule solide, poate ajunge în părţile cele mai profunde din sistemul nostru respirator. Un gaz iritant ca ozonul poate cauza hemicrania, tusea şi lăcrimarea persistentă. Filtrele de habitaclu combinate funcţionează la fel ca cele pentru particule, însă cu o funcţie importantă în plus. Pe lângă filtrarea mecanică a particulelor solide, ajută la reducerea gazului nociv şi a mirosului urât din traficul rutier, graţie unui strat de carbon activ. Se adaugă astfel o filtrare de tip fizic/ chimic, pentru a îmbunătăţi confortul în timpul conducerii.

Semne de uzură filtru habitaclu

Filtrul dvs. pentru habitaclu necesită verificarea și probabil înlocuirea dacă:

  • Există un miros neplăcut când comutați încălzirea sau sistemul de climatizare.
  • Puteți simți că se apropie mai puțin aer.
  • Sistemul de climatizare sau de climatizare nu este în măsură să răcească compartimentul pasagerilor.
  • Ferestrele sunt în permanență înghesuite.
  • Praful și murdăria se acumulează rapid pe tabloul de bord.