+40 21 444.33.34 relatiiclienti@autoitalia.ro

Știați că?

Distanța de frânare este determinată și de calitatea placuțelor și discurilor.

Un sistem de frânare aflat în stare bună permite controlul vitezei și oprirea în deplină siguranță.

Elementele de frânare, în special plăcuțele și discurile sunt probabil cea mai importantă componentă ce afectează siguranța dumneavoastră atunci când șofați, de aceea Fiat Chrysler testează periodic calitatea acestora.

De ce să alegi plăcuțe și discuri de origine Fiat

Producătorul realizează peste 40 de teste pentru fiecare componentă ce face parte din sistemul de frânare a autovehiculului dumneavoastră supunându-le celor mai vitrege condiții pentru a le testa calitatea, perfomanța și durabilitatea.

Discurile de frână originale pentru modelul dumneavoastra Fiat sunt concepute pentru a va asigura confort, performanță, rezistență mecanică, zgomot scăzut la rulare, ventilare corectă dar și pentru a asigura o distanță de frânare optimă.

Discurile de frână de origine sunt dezvoltate pentru o durabilitate de peste 80.000 km iar plăcuțele de frână pentru o durabilitate de peste 40.000 km.

Uneori 14 metri mai puțin vă poate schimba viața!

Când plăcuțele sunt fierbinți și necertificate ca fiind de origine distanța de frânare poate fi cu până la 10-15% mai mare comparativ cu varianta de origine. Piesele de origine Mopar garantează o excelentă stabilitate a mașinii în momentul frânării cu o viteză de 62 km/ora oprind autovehiculul la 39 m din momentul frânării comparativ cu piesele after market care opresc complet autovehiculul la o distanță de 53 m.

Când se schimbă plăcuțele și discurile?

In timp, placutele de frana se uzează. Condusul cu plăcuțe uzate este extrem de periculos. Iată cateva semne care spun ca acestea trebuie înlocuite: derapajul mașinii, ce indică o inegalitate a uzurii plăcuțelor de frână, zgomotul (scârțiitul) din timpul frânării, modificarea elastcității pedalei de frână sau o creștere a distanței de frânare.

Pentru a asigura o frânare eficientă, este necesar ca discurile, plăcuțele și lichidul de frână să fie verificate periodic. Schimbarea lor periodică este importantă pentru siguranța ta.